Ingrediënten (4 p.)
400 gram zalmfilet
200 gram kabeljauw
4 el mosterd
2 el olijfolie
12 kleine tomaatjes aan tak
15 gram dille
2 citroenen
Voedingswaarde p.p. in gram
Kcal. | 297 |
Koolhydraat | 3,1 |
Eiwit | 30,1 |
Vet | 17,5 |
Vezels | 1,6 |
Groente | 30 |
Bereiding
Voor deze pakketjes kun je zowel witvis als zalm gebruiken of een vrolijke combinatie van vissoorten. Het is een makkelijk, smaakvol en licht recept. Ik gebruik altijd mosterdhoning voor wat extra smaak, maar je kunt ook een zachte mosterd of een mosterd dille sausje gebruiken.
De pakketjes kunnen zowel op de barbecue als in de oven gemaakt worden.
Verwarm de oven voor op 200 graden of verwarm de barbecue.
Scheur 4 vellen aluminiumfolie van ongeveer 25 cm af en smeer deze licht in met olie.
Snijd de citroenen in plakjes en halveer ze daarna nog een keer.
Leg de vis in het midden van de folie en smeer op ieder stukje een likje (honing)mosterd. Leg vervolgens de tomaatjes, dille en 2 partjes citroen op de vis.
Vouw de aluminiumfolie om de vis heen zodat de naad boven zit. Vouw vervolgens de uiteinden van de folie in elkaar. Leg de pakketjes 10 minuten op de barbecue of in de oven.
Cookieverklaring
Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.