Ingrediënten (4 p.)
Voedingswaarde p.p. in gram
Kcal. | |
Koolhydraat | |
Eiwit | |
Vet | |
Vezels | |
Groente |
Bereiding
Paddenstoelen zijn erg gezond, want ze bevatten veel vitamines, mineralen en vezels. Ook zijn ze een goede bron van eiwitten en worden daarom vaak in vegetarische gerechten gebruikt. Paddenstoelen bevatten maar weinig calorieën en geen vet. Ze zijn dus ook nog eens goed voor de slanke lijn! Het bladerdeeg in dit gerecht is overigens niet echt slank…
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de uien in dunne ringen. Verwarm 2 tot 3 eetlepels olie in een koekenpan en doe de uien er meteen bij. (als je de olie eerst heet laat worden verbranden de uien). Laat de uien op middelhoog vuur 5 minuten zachtjes bakken.
Indien nodig kun je de champignons en paddenstoelen even afvegen met een borsteltje of wat keukenpapier. Was ze niet, dan nemen ze vocht op! Bak de champignons en paddenstoelen mee met de uien en laat het vocht verdampen. Haal de blaadjes van de takjes tijm en verwarm deze mee. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Leg de plakjes bladerdeeg op een, met bakpapier beklede, bakplaat. Prik wat gaatjes in het deeg met een vork. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg met het ei. Schep op ieder plakje 2 kleine eetlepels van het mengsel. Houd (brede) randen van het deeg vrij.
Verbrokkel de blauwe kaas en verdeel dit over de tartelettes. Zet ze ongeveer 25 minuten in de oven. Als het goed is, zijn de bladerdeeg randen nu mooi omhoog gekomen en zit het mengsel in het midden, als een echt taartje.
Tip: Strooi een beetje truffelzout of truffelolie over de taartjes vlak voor het serveren.
Cookieverklaring
Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.