Ingrediënten (4 p.)
1000 gram kruimige aardappelen
750 gram spruitjes
250 gram gerookte spekjes
3 appels
100 ml. melk
50 gram roomboter
250 gram gehakt
1 ui
1 ei
50 gram paneermeel
2 el. olijfolie
Voedingswaarde p.p. in gram
Kcal. | 622 |
Koolhydraat | 78 |
Eiwit | 17 |
Vet | 29,6 |
Vezels | |
Groente | 213 |
Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Maak de spruitjes schoon en halveer deze.
Bak de spekjes in een koekenpan en voeg na 3 minuten de spruitjes en appel toe. Laat 5 minuten zachtjes bakken en doe er dan 100 ml. water bij. Laat nog 5 minuten zachtjes stoven.
Pureer de aardappelen met de melk en de boter. Roer de spruiten met spek en appel door de aardappelen. Breng op smaak met peper.
Voor de gehaktballen:
Pel en snipper de ui. Meng het gehakt met de ui, het ei en het paneermeel. Breng op smaak met peper en zout. Draai daar 8 balletjes van.
Bak de gehaktballen in de olie op hoog vuur aan. Ongeveer 5 minuten. Zet daarna het vuur zachter en laat nog 10 minuten zachtjes bakken. Voor de smaak kan je er eventueel nog een eetlepel ketchup en een eetlepel mosterd aan toevoegen.
Cookieverklaring
Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.