Overslaan en ga direct naar de inhoud

Shakshuka

Ingrediënten (4 p.)

2 paprika's

1 pot witte bonen (500 gram)

1,5 blik tomatenblokjes

1 ui

1 teentje knoflook

1 tl komijnzaad

2 el olijfolie

1 tl Ras-El-Hanout

1 tl Harissapoeder

8 eieren

 

Voedingswaarde p.p. in gram

Kcal. 375
Koolhydraat 28
Eiwit 23,6
Vet 16
Vezels 12,1
Groente 243

Bereiding

Pel de ui en snijd deze in halve ringen. Pel en snipper de teen knoflook. Snijd de paprika in repen. 

Bak de ui en knoflook in de olijfolie op een middel lage stand in een koekenpan of tajine. Doe de paprika, komijnzaad, Harira en Ras-El-Hanout erbij en laat die 3 minuten zachtjes meebakken.  

Giet de witte bonen af. Voeg daarna de witte bonen en tomatenblokjes toe en laat een paar minuten opwarmen. Breng op smaak met zout.   

Breek de eieren boven je saus en laat deze meestoven totdat ze gaar zijn 

Serveer eventueel met stokbrood.

Cookieverklaring

Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.

Back to top