Ingrediënten (4 p.)
500 gram kabeljauw of zeewolf
2 teentjes knoflook
4 aardappelen
150 gram wortel
1 paprika
2 tomaten
1 blik tomatenblokjes
2 stengels bleekselderij
2 citroenen
4 el olijfolie
1 tl komijnzaad
15 gram verse koriander
15 gram verse peterselie
1 tl harissapoeder
1 tl kaneelpoeder
Voedingswaarde p.p. in gram
Kcal. | 436 |
Koolhydraat | 48,4 |
Eiwit | 28,8 |
Vet | 11,7 |
Vezels | 8,5 |
Groente | 435 |
Bereiding
Rasp de citroenschil van 1 citroen en pers deze daarna uit. Pel en snipper de teentjes knoflook. Maak een marinade van de citroenschil, citroensap, komijnzaad, peterselie, koriander, harissapoeder, gesneden knoflook en kaneelpoeder. Doe er 2 eetlepels water, 2 eetlepels olijfolie en zout naar smaak bij. Wrijf de marinade goed in de vis en laat dit een half uurtje rusten in de koelkast.
Snijd de aardappelen in plakjes. Snijd de bleekselderij, de paprika en de wortelen in stukken.
Vet een tajine of stoofpan in met 2 eetlepels olijfolie en leg hier de aardappelen op. Leg de groente erboven op. Schenk de tomatenblokjes over de groente en aardappelen. Voeg eventueel enkele eetlepels water toe. Laat de aardappelen en groente in 20 minuten gaar stoven op middelhoog vuur met de deksel op de pan.
Snijd de andere citroen en tomaat in plakken.
Leg de visfilets met de marinade op de groente en aardappelen. Schik hier de plakjes citroen en tomaat op. Laat nog 15 minuten stoven totdat de vis gaar is.
Cookieverklaring
Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.