Overslaan en ga direct naar de inhoud

Linzencurry met spinazie & Peultjes

Ingrediënten (4 p.)

400 ml kokosmelk

300 gram rode linzen (gedroogd)

300 gram spinazie

300 gram peultjes

2 el zonnebloemolie

1 ui

1 teentje knoflook

3 el currypoeder

15 gram koriander

1 bouillonblokje

 

Voedingswaarde p.p. in gram

Kcal. 577
Koolhydraat 55
Eiwit 25,4
Vet 26,2
Vezels 9
Groente 175

Bereiding

Snipper de ui en knoflook en bak de ui en knoflook 5 minuten zachtjes in de olieVoeg de currypoeder toe. Laat even rustig bakken en doe daarna 300 ml. kokend water en het bouillonblokje in de pan. Even goed roeren zodat het bouillonblokje oplost.  

Voeg daarna de rode linzen en de kokosmelk toe. Stoof alles 10 minuten met de deksel op de pan 

Voeg dan de peultjes toe en laat deze nog 5 minuten meestoven.  

Zet het vuur uit en roer de spinazie erdoor.

Serveer de rijst en de curry in garneer met verse koriander.

 

Cookieverklaring

Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.

Back to top