Ingrediënten (4 p.)
400 ml kokosmelk
300 gram rode linzen (gedroogd)
300 gram spinazie
300 gram peultjes
2 el zonnebloemolie
1 ui
1 teentje knoflook
3 el currypoeder
15 gram koriander
1 bouillonblokje
Voedingswaarde p.p. in gram
Kcal. | 577 |
Koolhydraat | 55 |
Eiwit | 25,4 |
Vet | 26,2 |
Vezels | 9 |
Groente | 175 |
Bereiding
Snipper de ui en knoflook en bak de ui en knoflook 5 minuten zachtjes in de olie. Voeg de currypoeder toe. Laat even rustig bakken en doe daarna 300 ml. kokend water en het bouillonblokje in de pan. Even goed roeren zodat het bouillonblokje oplost.
Voeg daarna de rode linzen en de kokosmelk toe. Stoof alles 10 minuten met de deksel op de pan.
Voeg dan de peultjes toe en laat deze nog 5 minuten meestoven.
Zet het vuur uit en roer de spinazie erdoor.
Serveer de rijst en de curry in garneer met verse koriander.
Cookieverklaring
Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.