Ingrediënten (4 p.)
4 dunne preistengels
4 eieren
100 gram goede ham
handje verse kruiden
3 el yoghurt
1 el olie
1 tl mosterd
Voedingswaarde p.p. in gram
Kcal. | 148 |
Koolhydraat | 3,1 |
Eiwit | 12,7 |
Vet | 8,8 |
Vezels | 2,3 |
Groente | 63 |
Bereiding
Snijd de prei in heel dunne ringen. Kook de eieren tot ze hard zijn en laat ze even schrikken en afkoelen. Snijd de ham in dunne reepjes en hak de kruiden fijn. Klop in een kommetje de yoghurt samen met de olie en mosterd tot een dressing.
Houd 1 ei apart als garnering en snijd de rest in kleine stukjes. Meng de prei met de dressing en daarna met de ham, ei en kruiden.
Breng op smaak met zout en peper. Laat even staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Snijd het overgebleven ei in dunne plakjes en garneer de salade voor het opdienen met deze plakjes en wat kruiden. Als je de salade in een brooddoos wilt meenemen kun je hem ook inpakken als een wrap, in wat ijsbergsla. Dat eet lekker makkelijk uit het vuistje.
Cookieverklaring
Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.