Ingrediënten (4 p.)
750 gram aardappel
1,5x citroen
2 el olijfolie
1 el mosterd
200 gram feta
1 el kappertjes
15 olijven
3 el volle yoghurt
1x gerookte makreelfilet
100 gram spinazie
15 gram bieslook
Voedingswaarde p.p. in gram
Kcal. | 491 |
Koolhydraat | 38,1 |
Eiwit | 22,1 |
Vet | 26 |
Vezels | 5,3 |
Groente | 213 |
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm bij 2 cm. Kook de blokjes ongeveer 12 minuten tot ze gaar zijn.
Pers de citroen uit boven een slaschaal en voeg de mosterd en olijfolie toe. Klop goed door elkaar. Voeg de kappertjes, olijven en yoghurt toe en roer nog even door.
Doe de warme aardappelen bij de saus in de kom en laat het intrekken.
Ontdoe de makreel van het vel en snijd de makreel in stukjes. Let hierbij op of je nog graatjes tegenkomt.
Doe de spinazieblaadjes onderin de schaal en leg de aardappelsalade daar bovenop en garneer met de makreel, verkruimelde feta en bieslook.
Cookieverklaring
Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.