Overslaan en ga direct naar de inhoud

Mealprepping

Wij hebben heel veel lekkere en gezonde recepten, maar een veel gehoorde opmerking van onze klanten is dat ze geen tijd of zin hebben om de hele dag in de keuken te staan. Alhoewel wij ons dat niet kunnen voorstellen ;) bestaat het leven niet alleen uit koken en eten.

Om toch een gezonde maaltijd op tafel te zetten gebruiken wij ook wel eens een trucje: Mealpreppen, oftewel vooruit koken.

 

Vooruit denken

Met mealprepping bedenk je in het weekend of een ander moment alvast voor de komende paar dagen wat je wilt eten. Hiervoor haal je vervolgens de boodschappen en dat kook je vooruit. Nadat je dit gemaakt hebt hoef je het ’s avonds of de volgende dag alleen nog maar uit de koelkast te pakken of op te warmen. In principe kan je dit voor elke maaltijd van de dag doen! Wij hebben met onze weekmenu’s alvast met je meegedacht. Als je die volgt weet je zeker dat je voldoende variatie in je eten hebt.

 

Slim zijn

Als je ’s avonds kookt bestaat een deel van die tijd ook uit wachten (tot het water kookt bijvoorbeeld). Je kunt eigenlijk makkelijk twee avondmaaltijden tegelijk koken. Dan hoef je maar om de dag te koken. Onze gerechten zijn makkelijk en snel, dus dat kan je best! Als je dat toch te ingewikkeld vindt kan je bijvoorbeeld alvast een salade voor de lunch van morgen maken of een ovengerecht voorbereiden.

En als je toch staat te koken kun je ook van alles dubbele porties maken en in de diepvries bewaren, dan hoef je weer minder vaak te koken. Of je eet gewoon lekker twee avonden hetzelfde. Vinden wij ook niks mis mee.

 

Vooruit koken kan heel makkelijk zijn!

Je kan bijvoorbeeld de havermoutkoeken of de redvelvet brownies uit deze app maken en in porties verdelen! Deze kunnen ook prima worden bewaard in de koelkast en de vriezer. Ook kan je yoghurt of kwark al van tevoren afwegen in potjes en in de koelkast zetten. Eieren kunnen ook heel makkelijk vooruit worden gekookt en in de koelkast worden bewaard. Zo kun je oneindig veel tussendoortjes verzinnen die je zonder al te veel nadenken in je tas mee kan nemen naar je werk!

 

Denk ook aan de lekkere havermout pannenkoekjes. Die kun je  voor een paar dagen maken. Deze hoef je ’s ochtends alleen nog maar even opnieuw op te warmen.

 

Bedenk wel dat je je eten liever niet langer dan twee etmalen in de koeling houdt. Dus wat je maandag maakt, eet je uiterlijk woensdag op.

 

Voorwaarde is natuurlijk ook dat je een flinke voorraad praktische en stapelbare bakjes en potjes hebt. Zo kun ook handig een salade mee naar het werk nemen.

Cookieverklaring

Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.

Back to top