De zomer is niet echt los, maar wij hebben de BBQ al regelmatig aangehad en hopelijk liggen er nog wat zwoele zomeravonden voor ons waarop we heerlijk kunnen barbecueën.
BBQ is meestal ongezond
Ik vind het trouwens na een paar keer barbecueën wel vaak saai worden. Het assortiment in de supermarkt is beperkt en barbecueën betekent vaak een maaltijd met veel vlees, wit stokbrood en vette sauzen. Om nou toch lekker te genieten van een gezonde BBQ hebben we een aantal tips voor je:
Welke BBQ
Welke BBQ heeft jouw voorkeur? Zweer jij bij het echte werk, dus de kolen BBQ of neem je genoegen met een gas BBQ of tegenwoordig misschien zelfs elektrisch?
Een kolen BBQ geeft een authentieke smaak af, maar heeft als nadeel dat het redelijk lang duurt voordat de BBQ op de goede temperatuur is. Bovendien zijn de kolen niet echt goed voor het milieu. Dat kan je trouwens ondervangen door kokosbriketten te gebruiken. Die zijn duurzamer en branden lekker lang.
Een gas BBQ geeft natuurlijk veel gemak, maar het ontbreekt aan het ouderwetse gevoel van vuurtje stoken, waar vooral veel mannen dol op zijn (sorry voor deze generalisering! 😉). De smaak kun je tegenwoordig wel beïnvloeden door houtsnippers onder je gasbranders te leggen. Zo smaakt je eten toch wat ‘gerookter’.
Elektische BBQ’s zijn nog behoorlijk onbekend, maar kunnen straks snel populair worden als gas duurder wordt. Zelf heb ik daar eigenlijk nog geen ervaring mee.
Wij gebruiken de kolen/kokos BBQ als we genoeg tijd hebben (in het weekend) en naast de keuken staat ook nog een gas BBQ voor als ik doordeweeks ook iets wil grillen. Je hoeft dan niet meteen de hele maaltijd te barbecueën, maar kan dan ook een stukje vlees/vis of wat groente snel grillen.
Cookieverklaring
Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.